Art History Week στο DEREE – Career Carriers in Art History


Το τμήμα της Ιστορίας της Τέχνης του DEREE-Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος διοργανώνει το Art History Week, στη 1 και στις 2 Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα διήμερο διαλέξεων με θέμα «Career Carriers in Art History», που θα εστιάσει στις επαγγελματικές κατευθύνσεις που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει στον χώρο της Ιστορίας της Τέχνης.

Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση ανήκει στους φοιτητές του τμήματος Ιστορίας της Τέχνης της Σχολής Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich του DEREE, οι οποίοι μέσω του ακαδημαϊκού ομίλου History of Art Society θέλησαν να διερευνήσουν τις επαγγελματικές επιλογές που έχει ένας απόφοιτος του τμήματος.

Στο Art History Week, καταξιωμένοι ομιλητές από τον χώρο της τέχνης θα παρουσιάσουν την δουλειά τους, ο καθένας μέσα από το δικό του επαγγελματικό πρίσμα, ως επιμελητής εκθέσεων και art projects, κριτικός τέχνης, δημοσιογράφος, διευθυντής γκαλερί – κερδοσκοπικών και μη – και εκτιμητής τέχνης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα, στη Βιβλιοθήκη του Κολλεγίου, Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή.

Η διημερίδα απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες που σχετίζονται με τον χώρο της τέχνης και είναι ανοιχτή για το κοινό.

Ομιλητές:

Ξένια Καλπακτσόγλου – Συνδιευθύντρια της Athens Biennale

Ηλιάνα Φωκιανάκη – Ιδρύτρια του State of Concept

Πολύνα Κοσμαδάκη – Επιμελήτρια Μουσείου Μπενάκη

Δέσποινα Ζευκιλή – Αρχισυντάκτρια Αθηνόραμα

Χριστόφορος Μαρίνος – Επιμελητής, Κριτικός Τέχνης

Εργίνα Ξυδούς – MRICS, Εκτιμήτρια Τέχνης

Έλλη Κανάτα – Elika Gallery

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με

την κ. Νίκη Κλαδάκη, 210 600 9800, εσώτ. 1456

ή επισκεφθείτε: www.acg.edu/events

Art History Week Poster _high resolution