Έκδοση – Ερευνητικά Ζητήματα στην Ιστορία της Τέχνης: Από τον Ύστερο Μεσαίωνα μέχρι τις Μέρες μας

Έκδοση των πρακτικών του Δ΄ Συνεδρίου Ιστορίας της Τέχνης (2012) στον συλλογικό τόμο Ερευνητικά Ζητήματα στην Ιστορία της Τέχνης: Από τον Ύστερο Μεσαίωνα μέχρι τις Μέρες μας, επιμ. Άρης Σαραφιανός, Παναγιώτης Ιωάννου, Εκδόσεις Ασίνη (υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών της Τέχνης), Αθήνα, 2016

Η επιστημονική έρευνα στο πεδίο της ιστορίας της τέχνης δεν μετρά πολλές δεκαετίες στη χώρα μας, αλλά τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται με μια ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική και απευθύνεται σε ένα διαρκώς αυξανόμενο κοινό. Οι 39 μελέτες του τόμου δίνουν μία ζωντανή εικόνα για την κατάσταση της έρευνας στον επιστημονικό χώρο της ιστορίας της τέχνης σήμερα. Απηχούν την πολλαπλότητα των νέων ερευνητικών περιοχών, μεθόδων και προσεγγίσεων που κυριαρχούν στο χώρο, και συνθέτουν ένα πεδίο που είναι διαφορετικό από αυτό που επικρατούσε στην Ελλάδα μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες.

Ο τόμος χωρίζεται σε δύο μεγάλα μέρη. Στο πρώτο παρουσιάζονται τρέχουσες τάσεις στη μελέτη της ευρωπαϊκής ιστορίας της τέχνης ενώ στο δεύτερο μέρος περιλαμβάνονται μελέτες σχετικές με την τέχνη στην Ελλάδα. Και στα δύο μέρη επικρατεί ένας πλούτος καίριων θεμάτων. Από το γκραφίτι, τη λαϊκή τέχνη, τη φωτογραφία και τις έμφυλες ταυτότητες μέχρι τον Ρούμπενς και την πρόσληψη της αρχαιότητας. και από την Αναγέννηση ή τον Πουσέν μέχρι την ψηφιακή τέχνη και την ιστορία των εκθέσεων, ο τόμος καλύπτει ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών φαινομένων που αναλύονται με μεθοδικότητα και ευαισθησία ως προς τις πολυάριθμες ιστορικές και κοινωνικές τους διακλαδώσεις.

Τα βιβλιοπωλεία από τα οποία θα μπορούσαν οι συγγραφείς του τόμου να παραλάβουν το δωρεάν αντίτυπό τους είναι τα εξής:
Αθήνα, «Επί λέξει», Ακαδημίας 32
Θεσσαλονίκη, «Ακυβέρνητες πολιτείες», Αλ. Σβώλου 28
Κρήτη, «Το πλαίσιο», Ρέθυμνο, Γερακάρη 104
Γιάννενα, «Κουμπλομάτης», Ναπ. Ζέρβα 4-6

Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι οι Εκδόσεις Ασίνη συμμετέχουν στην τρέχουσα 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (12-15 Μαϊου, ΔΕΘ, HELEXPO, Περίπτερα 13 & 15) από όπου θα μπορούσαν, κατά το συγκεκριμένο διάστημα, να προμηθεύονται τα αντίτυπά τους οι συγγραφείς που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη.

Αναρτήθηκε στις Announcements, Ανακοινώσεις

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: