Eric Anderson

Το Design Εντός και Εκτός Βιτρίνας: Μουσεία και Εκθέσεις Γραφιστικής και Βιομηχανικού Σχεδίου στη Βιέννη του Δέκατου Ένατου Αιώνα

5 Απριλίου 2017
Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Διοργάνωση ΕΕΙΤ και Ίδρυμα Fulbright σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη και τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ στην Αθήνα.

Ολόκληρη η εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένης της συζήτησης, ηχογραφήθηκε από την ΕΕΙΤ.
Παρακάτω θα βρείτε τους συνδέσμους για τα ηχητικά αρχεία της ΕΕΙΤ.


Ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης και Σχεδίου στο Rhode Island School of Design στις ΗΠΑ και υπότροφος του ιδρύματος Fulbright στο Moυσείο Freud της Βιέννης, Eric Anderson, πραγματοποίησε δύο διαλέξεις στην Ελλάδα.

Την Τρίτη, 4 Απριλίου 2017 στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017 στις 18.30, στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Οδός Πατησίων 42, Κτίριο Τοσίτσα, “Αμφιθέατρο Χώρων”).

Την επίσκεψη και τις διαλέξεις του Eric Anderson οργάνωσαν, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών της Τέχνης (ΕΕΙΤ) και το Ίδρυμα Fulbright, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη και τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ στην Αθήνα.

 

Η δίαλεξη με τίτλο Το Design Εντός και Εκτός Βιτρίνας: Μουσεία και Εκθέσεις Γραφιστικής και Βιομηχανικού Σχεδίου στη Βιέννη του Δέκατου Ένατου Αιώνα εξέτασε τις μεταμορφώσεις των αντιλήψεων για τον σχεδιασμό στη Βιέννη της δεκαετίας του 1870 μέσα από τις νέες πρακτικές έκθεσης και παρουσίασης, τόσο στο Μουσείο Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της πόλης, όσο και στις προσωρινές εκθέσεις αντικειμένων, τις εορταστικές παρελάσεις, τις βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων και τα εσωτερικά σπιτιών.

 

Ηχητικά Αρχεία Διάλεξης