ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Φεστιβάλ Ιστορίας της Τέχνης 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΕΙΤ

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2017

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η Ελλάδα θα είναι η τιμώμενη χώρα για το 2018, στο Φεστιβάλ Ιστορίας της Τέχνης που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Ανάκτορο του Φονταινεμπλώ κατά το πρώτο τριήμερο του Ιουνίου   (βλ.   αναλυτικά:   http://festivaldelhistoiredelart.com/festival/edition-2018-reve-grece/pays-invite-la-grece/)

Στο πλαίσιο αυτό θα διοργανωθούν μια σειρά διαλέξεων και συζητήσεων που θα αφορούν κυρίως στην αρχαιολογία και τη μουσειολογία, αλλά και στην ιστορία της νεότερης τέχνης στην Ελλάδα.

Το κεντρικό θέμα του Φεστιβάλ θα είναι το «Όνειρο [Rêve]».

Για τις εκδηλώσεις που θα αφορούν στην Ελλάδα κλήθηκαν να συμμετάσχουν συμβουλευτικά στην προετοιμασία του Φεστιβάλ οι:

Alexandre Farnoux, διευθυντής της École française d’Athènes.

Πολύνα Κοσμαδάκη, επιμελήτρια νεότερης και σύγχρονης τέχνης, υπεύθυνη του Τμήματος Ζωγραφικής, Χαρακτικής και Σχεδίων του Μουσείου Μπενάκη.

Ευγένιος Δ. Ματθιόπουλος, πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης (ΕΕΙΤ), καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Christine  Peltre,  πρόεδρος  της  Comité  français  d’histoire  de  l’art  (CFHA), καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο Université de Strasbourg.

Elisabeth  Yota,  maître  de  conférences  Ιστορίας  της  Βυζαντινής  Τέχνης  στο Πανεπιστήμιο Paris-Sorbonne (Paris IV).

Το  συνολικό  πρόγραμμα  του  Φεστιβάλ  θα  αποφασιστεί  και  θα  ανακοινωθεί προσεχώς      από      την      Eπιστημονική      Επιτροπή      (Comité scientifique).

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, ακολουθεί μεταφρασμένο στα ελληνικά ένα εισαγωγικό κείμενο σχετικά με τους στόχους, τις δράσεις και τους όρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ.

Επισημαίνουμε επίσης ότι το Φεστιβάλ, προσκαλεί κάθε χρόνο να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες στην Ιστορία της Τέχνης από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Τα μέλη της ΕΕΙΤ που είναι στο στάδιο εκπόνησης της διατριβής τους μπορούν να επωφεληθούν, δεδομένου ότι θα υπάρξει μια σχετική προτίμηση στις υποψηφιότητες των Ελλήνων/νίδων φοιτητών/τριών.

Επιπλέον, η ΕΕΙΤ με σχετικό αίτημά της προς το ΥΠ.ΠΟ.Α. θα ζητήσει την έκτακτη οικονομική ενίσχυσή της προκειμένου να διοργανώσει τη μετάβαση μιας ομάδας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης στο Φεστιβάλ.

[Ακολουθούν σε PDF η ανακοίνωση του Φεστιβάλ και η πρόσκληση προς φοιτητές για συμμετοχή.]

Ανακοίνωση Φεστιβάλ Ιστορίας της Τέχνης, Φονταινεμπλώ 2018
Πρόσκληση προς φοιτητές για συμμετοχή στο Φεστιβάλ

 

Αναρτήθηκε στις Announcements, Ανακοινώσεις

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: