Διάλεξη του καθηγητή Eric Anderson


Διάλεξη του καθηγητή Eric Anderson

Design In and Out of the Vitrine: Museums and Exhibitions in 19th Century Vienna

 

Τετάρτη, 5 Απριλίου, στις 18.30

Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,

Οδός Πατησίων 42, Κτίριο Τοσίτσα, “Αμφιθέατρο Χώρων”

 

 

Το Design Εντός και Εκτός Βιτρίνας: Μουσεία και Εκθέσεις Γραφιστικής και Βιομηχανικού Σχεδίου στη Βιέννη του Δέκατου Ένατου Αιώνα είναι ο τίτλος της ομιλίας του Eric Anderson, καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης και του Σχεδίου στο Rhode Island School of Design στις ΗΠΑ και υποτρόφου του ιδρύματος Fulbright στο Moυσείο Freud της Βιέννης.

H διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 5 Απριλίου στις 18.30, στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Οδός Πατησίων 42, Κτίριο Τοσίτσα, Αμφιθέατρο Χώρων).

Ο καθηγητής Anderson θα εξετάσει τις μεταμορφώσεις των αντιλήψεων για τον σχεδιασμό στη Βιέννη της δεκαετίας του 1870 μέσα από τις νέες πρακτικές έκθεσης και παρουσίασης, τόσο στο Μουσείο Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της πόλης, όσο και στις προσωρινές εκθέσεις αντικειμένων, τις εορταστικές παρελάσεις, τις βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων και τα εσωτερικά σπιτιών.

Την επίσκεψη και τις διαλέξεις του Eric Anderson οργανώνουν, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών της Τέχνης (ΕΕΙΤ) και το Ίδρυμα Fulbright, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη και τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ στην Αθήνα.

Η διάλεξη παρουσιάζει ενδιαφέρον για φοιτητές αρχιτεκτονικής, ιστορίας της τέχνης, καλών τεχνών, γραφιστικής, μουσειολογίας και επιμελητές εκθέσεων, καθώς και για το ευρύ κοινό.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Eπικοινωνία: apollali[at]acg.edu, liayoka[at]arch.auth.gr

H επίσκεψη του κ. Anderson υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Fulbright Greece