ΑΣΚΤ, Έκθεση Αποφοίτων 2019-2021

Ο Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
Καθηγητής Νικόλαος Τρανός σας προσκαλεί στην έκθεση του Τµήµατος Εικαστικών Τεχνών «Απόφοιτοι 2019-2020 & 2020-2021», στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της ΑΣΚΤ, οδός Πειραιώς 256.

Επιµέλεια έκθεσης: Χριστόφορος Μαρίνος
Διάρκεια έκθεσης 19_05 / 09_06_2022
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 5.00 – 9.00 µ.µ./Σάββατο 12.00 – 6.00 µ.µ.


Η αποφοίτηση από την ΑΣΚΤ σηματοδοτεί την αρχή ενός συναρπαστικού ταξιδιού. Σε αυτό το ταξίδι αυτογνωσίας, όπου οι καλλιτέχνες προσπαθούν να βρουν τον εαυτό τους και τη θέση τους στον κόσμο της τέχνης, δεν υπάρχουν νικητές και χαμένοι. Οι πτυχιακές εργασίες των αποφοίτων απηχούν ένα ετερόκλητο πλήθος εμπειριών, παραστάσεων και ιδεών. Είναι αδύνατον να διαβαστούν ως ομοιογενές σύνολο. Αλλά εκεί ακριβώς, σε αυτή την (επιθυμητή) ανομοιογένεια, την ποικιλία των εικαστικών προτάσεων και τη θεματολογική τους ευρύτητα, έγκειται η γοητεία της έκθεσης των αποφοίτων.

Με ποια θέματα καταπιάνονται οι απόφοιτοι; Υπάρχουν κάποια θέματα που παραμένουν στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων τους και τα οποία επαναλαμβάνονται; Εντοπίζουμε θεματικές τάσεις, κατευθύνσεις ή κατηγορίες; Στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα των πτυχιακών, διατηρώντας παράλληλα τη μοναδικότητα της «φωνής» του κάθε αποφοίτου.

Επιμέλεια έκθεσης: Χριστόφορος Μαρίνος

Ο επιμελητής της έκθεσης συνεργάστηκε με 13 φοιτητές του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης (Αναστασία Γιώγου, Μελίνα Γκέμπερ, Αναστασία Ίσκου, Μαρία Καλλιαντέρη, Ιωάννα Κατραμή, Αλεξάνδρα Μαλακασιώτη, Αρχοντία Μελά, Ευτυχία Παπαγιαννάκη, Αικατερίνη Πατινιώτη, Χριστίνα Ράινχαρτ, Θεοδώρα Ράπαντα, Καλοτίνα Σκώττη, Παναγιώτης Φατσέας) και τη φοιτήτρια του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών, Βάσια Ζορμπαλή.

Βρείτε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου εδώ: Δελτίο Τύπου_Απόφοιτοι ΑΣΚΤ_2019_20_21

Βρείτε το επιμελητικό κείμενο του Χριστόφορου Μαρίνου εδώ: marinos text 2022_GR