Πολιτικά μνημεία από τον 20o στον 21o αιώνα: μνήμη, μορφή, νόημα

Η Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών της Τέχνης και το ΔΠΜΣ Μουσειολογία– Διαχείριση Πολιτισμού (ΑΠΘ και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), σας καλουν να υποβάλετε περίληψη 200 λέξεων της πρότασης συμμετοχής σας με ανακοίνωση (20′), καθώς και ένα βιογραφικό σημείωμα λίγων σειρών μέχρι την 15η Ιουλίου 2018.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών της Τέχνης και το ΔΠΜΣ Μουσειολογία– Διαχείριση Πολιτισμού (ΑΠΘ και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας),σε συνεργασία με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, οργανώνουν Επιστημονική Ημερίδα με θέμα:

Πολιτικά μνημεία από τον 20ό στον 21ο αιώνα: μνήμη, μορφή, νόημα

την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, 9πμ – 6μμ, στο αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός πάρκου ΔΕΘ) στη Θεσσαλονίκη.

Η ημερίδα φιλοδοξεί να εξετάσει:

  • τη θεωρία του μνημονικού πολιτισμού (στις “σπουδές μνήμης” και στην ιστορία της τέχνης)
  • τα σύγχρονα μνημεία παγκοσμίως και συγκεκριμένα τιςπολιτικές διαστάσεις της νεωτερικής και της σύγχρονης κουλτούρας της μνημείωσης γ. τα πολιτικά μνημεία στο νεοελληνικό κράτος

Σας καλούμε να υποβάλετε περίληψη 200 λέξεων της πρότασης συμμετοχής σας με ανακοίνωση (20′), καθώς και ένα βιογραφικό σημείωμα λίγων σειρών μέχρι την 15η Ιουλίου 2018 στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: και

Για τις ομιλήτριες και τους ομιλητές που θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη από άλλες περιοχές της Ελλάδας, προβλέπεται κάλυψη από την ΕΕΙΤ των εξόδων της μετακίνησης και της διαμονής έως 150 ευρώ.

Οργανωτική επιτροπή
Λία Γυιόκα (αναπλ. καθηγ. Ιστορίας της Τέχνης, Τμήμα Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ)
Κώστας Κασβίκης (επίκ. καθηγ. Διδακτικής της Ιστορίας, ΠΤΔΕ, Παν. Δυτικής Μακεδονίας) Παναγιώτης Μπίκας (ΕΔΙΠ, ιστορικός της τέχνης, Τμήμα Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ)

Παράλληλη εκδήλωση
Έκθεση φωτογραφίας του Gentian Guri: μνημεία του “υπαρκτού σοσιαλισμού” στα Βαλκάνια σήμερα

Διοργάνωση
Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης (ΕΕΙΤ)
ΔΠΜΣ Μουσειολογία-Διαχείριση Πολιτισμού