Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια περιηγητών από τον Βορρά

Περιηγητές από τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία καταγράφουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα και τις εντυπώσεις τους από τη χώρα. Παρουσιάζονται σπάνιες μαρτυρίες από εποχές ειρήνης και πολέμου που διατρέχουν τους τελευταίους τρεις αιώνες.

Επιμέλεια έκθεσης: Ντέλια Τζωρτζάκη, Μαρία Μαρτζούκου, Εύη Χαριτούδη. Συνεργάστηκαν: Birgit Olsen, Hans Lejdegård, Marie Mauzy.

Σύντομες Επ-αναγνώσεις. Τα τεκμήρια του Νικόλαου Κάλας στη Βιβλιοθήκη των Βορείων Χωρών. Στην έκθεση περιλαμβάνεται ένα μικρό αλλά σημαντικό δείγμα από το πολύτιμο αρχείο του Νικόλαου και της Έλενας Κάλας που φιλοξενείται στους χώρους της Βιβλιοθήκης των Βορείων Χωρών. Παράλληλα, εκτός από τους «κρυμμένους θησαυρούς» του αρχείου, η έκθεση περιλαμβάνει δύο έργα της εικαστικού Νίνας Παπακωνσταντίνου, καρπό της καλλιτεχνικής της ενασχόλησης με το αρχείο του Κάλας στη Βιβλιοθήκη των Βορείων Χωρών.

Επιμέλεια αρχειακού υλικού: Ειρήνη Μαρινάκη. Συνεργάστηκαν: Εύη Χαριτούδη, Ντέλια Τζωρτζάκη, Μαρία Μαρτζούκου.

Την ημέρα των εγκαινίων πραγματοποιείται ομιλία του Björn Forsén, διευθυντή του Φινλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών με τίτλο «Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια περιηγητών από τον Βορρά». Ακολουθεί ξενάγηση στην έκθεση.

Οργάνωση: Πρεσβείες και Ινστιτούτα των Βορείων Χωρών στην Αθήνα (Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία), Πρεσβεία της Ισλανδίας στο Όσλο (διαπιστευμένη στην Ελλάδα), Βιβλιοθήκη των Βορείων Χωρών στην Αθήνα.