ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΓΚΡΕΚΟ 06/12


Το ΔΣ της ΕΕΙΤ ανακοινώνει την ακύρωση του Σεμιναρίου του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκου Χατζηνικολάου με τίτλο «Ο μοντερνισμός του Γκρέκο» που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Κτήριο οδού Πειραιώς) το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014.

Το ΔΣ της ΕΕΙΤ επισημαίνει ότι το καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» που έχει επιβληθεί με διάφορες αφορμές, μέσω αστυνομικών αποφάσεων, το τρέχον τριήμερο στην Αθήνα αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη η οποία δυσχεραίνει εκ των πραγμάτων την ομαλή διεξαγωγή του Σεμιναρίου. Το ΔΣ της ΕΕΙΤ επιθυμεί επίσης να τοποθετηθεί στο ζήτημα που αφορά την άρνηση της πολιτείας να επιτρέψει στον νεαρό κρατούμενο απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό να ασκήσει το δικαίωμα παρακολούθησης των μαθημάτων στη σχολή που έχει εισαχθεί, δικαίωμα το οποίο του παρέχει ο νόμος. Το ΔΣ κρίνει ότι η περιστολή αυτού του δικαιώματος και μάλιστα με τόσο βάναυσο τρόπο δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορη την ΕΕΙΤ η οποία ως επιστημονική εταιρεία προάγει, εκτός των άλλων, το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στη γνώση. Το ΔΣ της ΕΕΙΤ διαμαρτύρεται λοιπόν έντονα για την απόρριψη του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον νεαρό απεργό πείνας και ζητά, μαζί με δεκάδες φορείς και πρόσωπα από όλη την Ελλάδα, το δίκαιο αίτημα του να ικανοποιηθεί αμέσως.

To ΔΣ της ΕΕΙΤ θα επιδιώξει την πραγματοποίηση του Σεμιναρίου σε νέα ημερομηνία σε συνεννόηση με τον καθηγητή Χατζηνικολάου.

Το ΔΣ της ΕΕΙΤ

Νίκος Δασκαλοθανάσης, πρόεδρος

Παναγιώτης Ιωάννου, αντιπρόεδρος

Τιτίνα Κορνέζου, γραμματέας

Άννυ Μάλαμα, ταμίας

Εργίνα Ξυδούς, μέλος

Άρης Σαραφιανός, μέλος

Κωνσταντίνος Στεφανής, μέλος